Изабери језик:
 • Српски језик
 • English
 • Русский
 • Јавна установа

  Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске

  Потписан споразум о сарадњи између ЈУ ЦДПИ РС и УГ Мрежа младих агропредузетника

  4. јул 2024.

  Бања Лука, 4. јула 2024. године – Данас је у Бања Луци потписан значајан споразум између Јавне установе Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске (ЈУ ЦДПИ РС) и Удружења Мрежа младих агропредузетника. Споразум има за циљ унапређење сарадње у областима од заједничког интереса за обе стране.

  Између осталог обухвата развој пољопривреде као стратешког интереса Републике Српске, унапређење социјалног и пословног амбијента села, те економско оснаживање младих у пољопривреди. Обе стране ће спровести облике сарадње који се покажу неопходним за постизање заједничких циљева. Данашњим потписивањем учињен је значајан  корак напријед у подршци младим пољопривредницима и развоју пољопривреде у Републици Српској.


  Петар Николић и Душан Павловић

  Овај споразум отвара нове могућности за размјену знања, ресурса и искустава између ЈУ ЦДПИ РС и УГ Мрежа младих агропредузетника, чиме се доприноси одрживом развоју пољопривреде и руралних заједница у регији.

  „ЦДПИ  ће подржати Удружење Мрежа младих агропредузетника кроз истраживачке пројекте који треба да понуде одговоре на изазове с којима се суочавају млади који желе да буду на разне начине присутни у сеоским срединама ”, изјавио је директор ЈУ ЦДПР РС Душан Павловић.