Изабери језик:
 • Српски језик
 • English
 • Русский
 • Јавна установа

  Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске

  Суд БиХ је копија Хага, а Шмит џелат Српске у покушају

  21. децембар 2023.

  Директор Јавне установе Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске Душан Павловић изјавио је Срни да је Суд БиХ копија Хашког трибунала, а Нијемац Кристијан Шмит џелат у покушају Републике Српске, због чега сви одговорни грађани Српске сада имају прилику да јавно стану у одбрану суштине идентитета и опстанка свог народа.

  Павловић је истакао да се изјава Шмита – који се без мандата УН лажно представља за високог представника у БиХ, у којој се позива на владавину права – приликом пријетњи и напада на крсну славу и Дан Републике Српске 9. јануар мора разумијевати у контексту њемачких геополитичких планова и процеса дугог трајања.

  “Ти планови, стари више од 150 година, имају за циљ политичку и економску окупацију ових простора и свих народа који живе на њима, не бирајући средства. Посљедице те и такве њемачке политике можемо видјети кроз милионске жртве и разарања на овим просторима у два свјетска рата и разбијање СФРЈ деведесетих. Нацистичка Њемачка је најдиректније одговорна и за геноцид над Србима у НДХ који су омогућили и директно учествовали у њему”, нагласио је Павловић.

  КОНТИНУИТЕТ ЊЕМАЧКЕ ГЕОПОЛИТИЧКЕ АГЕНДЕ

  Павловић је рекао да дјеловање Нијемца Шмита, припадника нацистичких структура према материјалима које је Центар објавио, од како је нелегално ушао у ОХР и потези које повлачи јасно указују на континуитет њемачке геополитичке агенде на овим просторима.

  “Нијемац Шмит је, са њемачким дипломатским документом, извршио својеврсни државни удар у БиХ и на неки начин ставио Дејтонски споразум и Устав БиХ ван снаге. Он као појединац без икаквог мандата, осим њемачког дипломатског пасоша, насилно намеће законе и политичком силом присиљава парламент да усваја његове одлуке као законе, те да суди свима које не поштују његове одлуке. Овакву трагикомедију не би успио да породи ни Монти Пајтон”, нагласио је Павловић.

  Наравно, навео је Павловић, пошто се Центар бави дугорочним процесима и сагледавањем друштвене реалности и феномена, треба напоменути да и тоталитарне манире и праксу Нијемца Шмита, џелата у покушају Републике Српске, треба посматрати у контексту његових идеолошких идола.

  “Наиме, када су нацисти окупирали Краљевину Југославију 1941. године и поцијепали срски народ на више окупационих зона /звучи познато?/ одмах су покренули судске процесе против организатора и учесника у пучу 27. марта 1941. године. Сви који су се тада усудили да се супротставе нацистима и Хитлеру су по његовом налогу суђени у Београду на судовима под нацистичком контролом. Звучи познато?”, навео је Павловић.

  Такође, пошто српски непријатељи путем медија које држе под својом /НАТО/ контролом покушавају убацити у свијест сужену слику реалности и извршити својеврсну хипнозу становништва, Павловић је подсјетио да су и у Хашком трибуналу стално тврдили да не суди српском народу већ појединцима, међутим, када погледате пресуду генералу Ратку Младићу јасно се може видјети да су са њим одговорни сви становници Републике Српске од 16 година па на даље!

  “Сви више него добро знамо да је Суд БиХ копија Хашког трибунала и сви који данас тврде да се не суди српском народу и Републици Српској у Суду БиХ нас свјесно лажу и немају часне намјере”, рекао је Павловић.

  ЗАБРАНА 9. ЈАНУАРА БИ БИЛА ПОЧЕТАК ПРОТЈЕРИВАЊА СРБА – ЗАТО РАПИДНО ЈАЧАЈУ РАДИКАЛНЕ ИСЛАМИСТЕ У ФБиХ

  Павловић је истакао да су ово само потези на тактичком нивоу у оквиру стратегије Њемачке, те неких других чланица НАТО-а и политичког Запада.

  “У том смислу сам упозоравао и на намјеру Нијемца Шмита да Србима забрани главне симболе наше слободе и идентитета, крсну славу и дан Републике Српске 9. јануар. Послије тога иде узимање територије и забрана крсне славе, чеснице и кољива и у нашим домовима јер и то ће некода да вријеђа сигурно. То би био почетак нашег протјеривања и нестанка Срба са ових простора односно Републике Српске као одговора Срба на могућност новог геноцида 1992. године.

  Овај сценарио се намеће као реалност нарочито када се узме у обзир рапидно и системско јачање радикалних исламистичких структура у ФБиХ које и Нијемац Шмит и његови политички и идеолошки ментори свјесно крију од јавности, а самим тим и омогућавају његов развој”, упозорио је Павловић.

  Њемачке институције, укључујући парламент, иако обавијештене о свему, каже он, и даље Нијемцу Шмиту, џелату у покушају, нису ускратиле дипломатски пасош и статус.

  “По свему судећи, ово ће у будућности бити јако занимљива тема! И даље имају маневарског простора да изађу из ове јако незгодне ситуације. Вријеме је разних вируса и пандемија…”, навео је Павловић.

  Директор Јавне установе Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске је поручио да је ово истовремено и права прилика свим одговорним Србима и свим грађанима Републике Српске да јавно стану у одбрану суштине српског идентитета и опстанка. “Можда је ово и једна од посљедњих прилика да се саберемо на личном и на националном плану”, нагласио је Павловић.